Health Info

August 7, 2019

Купівля-продаж валюти: процедура, підстава, обмеження, облік

“Питання в тому, чи збільшить цей податок тінізацію економіки. Я вважаю, що так. Як і будь-який інший податок. Тобто шкода від нього теж є, але вона набагато менша, ніж користь”, – визнає Фурса. Не підтримує ідею додаткового оподаткування імпорту і Українська рада бізнесу. Бізнес-асоціації заявляють, що така новація може стати “останньою краплею”, яка змусить підприємців перевести виробництва в інші країни. Прогноз регулятора передбачає, що за підсумками 2022 року інфляція в Україні становитиме 31%. Це означає, що без додаткового податку вона, імовірно, сягала би 30%.

що означає купівля продаж валюти

Ці файли cookie дозволяють нам підраховувати відвідування та джерела трафіку. Так ми можемо вимірювати та покращувати ефективність роботи нашого сайту. Вони допомагають нам знати, які сторінки є найменш популярними, та бачити, як відвідувачі рухаються по сайту. Інформація, яку збирають ці файли cookie, часто є агрегованою, а отже, анонімною.

Ця різниця призводить до прибутку/збитку від купівлі-продажу валюти та відображається на рахунках 711 (прибуток) або 942 (збиток). Наприклад, купівля іноземної валюти зазвичай призводить до збитку, так як курс придбання вищий за курс НБУ, а продаж іноземної валюти – до прибутку, так як курс продажу зазвичай теж вищий за курс НБУ. Придбана валюта зараховується на валютний рахунок резидента за курсом НБУ, який діяв на дату придбання. Порядок, умови, особливості проведення операцій з купівлі валютних цінностей, їх переказу та використання встановлено у розділі IV Положення №5.

Накличете на себе біду: що не можна ставити на заставку телефону

Заявки клієнтів на купівлю-продаж безготівкової іноземної валюти разом з необхідними підтвержуючими документами надходять до операційного відділу уповноваженого банку, де перевіряються, а потім у валютний відділ. Хоча податок на купівлю валюти не буде поширюватися на операції фізичних осіб, існує реальний ризик, що після його запровадження курс на готівковому ринку може суттєво зрости. Податок на купівлю валюти для імпорту може стимулювати частину імпортерів перейти на готівковий валютний ринок. Останнім етапом є відображення надходження на поточний рахунок підприємства у валюті документом Надходження на банківський рахунок з видом операції Купівля/продаж валюти. Будь-яке підприємство, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність, стикається з купівлею-продажем іноземної валюти. Давайте поглянемо, яким правилам повинні підпорядковуватися операції купівлі-продажу валюти сьогодні. Ну і, звісно, не обійдемо увагою й найважливішу — облікову — сторону здійснення таких операцій.

Охорона президента ПАР привезла у Польщу 12 контейнерів зі зброєю перед візитом в Київ – ЗМІ

З початку 2023 року НБУ купив на міжбанку 61,30 млн доларів і продав 6 028,55 млн доларів. У разі необхідності проведення додаткового аналізу термін розгляду може бути збільшено — до 6-ти днів (імпортні контракти) з моменту надання повного пакету документів. Рахунку проводяться суми купленої, але неотриманої валюти та вартість банківських металів. Уповноважені банки зобов’язані здійснювати поставку валюти, яку продають, на кореспондентський рахунок іншому банкові взамін на валюту, яку купують, в обсягах і з датою валютування згідно з умовами конверсійної угоди. Однак альтернатив запровадженню додаткового оподаткування імпорту, зважаючи на вичерпність міжнародних резервів, не так багато. Однією з них могло б стати збільшення інших податків, зокрема ПДВ на імпорт. Ідея запровадження додаткового податку на імпорт не має одностайної підтримки ні в уряді, ні в парламенті.

Відбулося 24 боєзіткнення: у Генштабі розповіли про ситуацію на найгарячіших напрямках

Уповноважений банк здійснює продаж валюти за комерційним курсом, установленим на міжбанку. Власне різниця між курсами і формує доходи або витрати від продажу іноземної валюти. Продаж іноземної валюти здійснюється на підставі заяви про продаж валюти (форма згідно з додатком 2 до Положення №281 або у довільній формі із зазначенням усіх обов’язкових реквізитів, передбачених п. 4 гл. 1 розділу обои одесса интернет-магазин IV Положення №281). З тих коштів, які будуть отримані від продажу інвалюти, уповноважений банк за свої послуги утримує комісійну винагороду. Це означає, що клієнт на поточний рахунок може отримати суму від продажу валюти за мінусом комісійної винагороди банку. Комісійна винагорода за здійснення торгівлі іноземною валютою сплачується виключно в гривнях (п. 35 розділу I Положення №281).

Проте ви можете самостійно їх вимкнути, змінивши налаштування свого браузера, але це може вплинути на функціонування сайту. Суму надходжень, що належать підприємству, на які поширюється вимога про обов’язковий продаж, банк попередньо зараховує на розподільчий рахунок. За словами фінансового консультанта Любомира Остапіва, піднімати лише верхню межу курсу — хибне рішення, адже ІТ-ФОПи через це можуть перестати заводити валюту в країну. Водночас експерт наголошує, що вплив яскравої зовнішньої реклами послуг обмінних пунктів на курс не є фундаментальним чинником, бо він не впливає на значний відсоток споживачів.

Share Post:
Open chat
1
Hello, How can I help you?